Blijf leren.

Blijf ontwikkelen.

 

Blijf jezelf ontwikkelen

Afbeelding
Man met papier in zijn hand
Lachtende man met pen en papier

Gratis cursussen via NL Leert Door

Per 1 december 2020 zijn er meer dan 600 online cursussen beschikbaar via Hoe werkt Nederland. Deze cursussen worden gesubsidieerd door de ministeries van SZW en OCW. Je kunt de cursussen zelf aanvragen. De financiële afhandeling komt voor rekening van de opleider.  

Leren naast een baan

Deeltijd opleiding

Je kiest voor een deeltijd opleiding wanneer je bij wilt leren. De opleiding is deeltijd omdat de studie over een langere tijd is verspreid. Hierdoor heb je meer tijd over om naast je studie andere werkzaamheden te doen, zoals werken. Je werk is geen onderdeel van de opleiding.

Informatie over opleidingen op hbo- en wo niveau vind je hier:

Springest: onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen.
Studiekeuze123: ontdek, vergelijk en kies een hbo- of wo-opleiding.
Hbostart: zoeken naar erkende hbo-opleidingen.
Open universiteit: zoeken naar opleidingen.

Cursussen

Het is mogelijk om naast je werk cursussen of onderdelen van een bepaalde opleiding te volgen. Sommige cursussen kun je thuis volgen.

Interne opleiding

Sommige bedrijven bieden hun werknemers opleidingen of scholing aan. Deze kunnen zelfs verplicht zijn, zoals veiligheidsdiploma’s. Werkgevers die hun personeel opleidingen aanbieden kunnen mogelijk gebruik maken van subsidies en fiscale voordelen.
 

Online leren

Je bent thuis en wilt leren. Dit kan via de computer. Op het internet zijn allerlei online cursussen te vinden. Hieronder vind je een aantal website waar je veelal gratis lessen kunt volgen. Ook zijn er per 1 december 2020 online cursussen beschikbaar via Hoe werkt Nederland, gesubsidieerd door het ministerie van OCW.

Laat je kennis vastleggen in een Ervaringscertificaat (EVC)

 

Leren doe je niet alleen door het volgen van een opleiding, maar ook in je dagelijkse werkomgeving en in je vrije tijd. (Bijvoorbeeld tijdens vrijwilligerswerk of het uitoefenen van je hobby’s). Deze kennis en kunde, kun je vastleggen in een Ervaringscertificaat (EVC).

Traject

Tijdens een traject voor de Erkenning van Verworven Competenties maak je een portfolio als bewijsstukken van je kennis en vaardigheden. Denk hierbij aan referenties, verslagen van beoordelingsgesprekken, (deel)certificaten van cursussen, enzovoort. Het portfolio wordt ten opzichte van een landelijk erkende beroepsstandaard beoordeeld door een EVC-aanbieder. Beoordeeld wordt of je vaardig genoeg bent voor het beroep.

Een andere mogelijkheid om je kennis en ervaring in kaart te brengen is het Ervaringsprofiel (EVP). Een EVP is te vergelijken met het eerste deel van een EVC-traject.

Kom je er zelf niet uit of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in en jouw Leerwerkloket neemt zo snel mogelijk contact met je op.


De privacy-verklaring vind je achter deze link. De pagina opent in een nieuw venster.
Hierbij geef ik toestemming om mijn gegevens te delen, zodat er contact met mij kan worden opgenomen.

Als je geen toestemming geeft, kan dit formulier niet verstuurd worden. Je kunt dan contact opnemen met het Leerwerkloket via  middenholland@leerwerkloket.nl
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.